Heipoi kaikille!

Sanoin edellisessä viestissä, että olin hankkinut sitä vihreää pallollista kangasta ja aioin tehdä siitä hameen. No nyt hame on ollut jo hyvän aikaa käytössä.
Kuvaa tekovaiheesta tai valmiista työstä minulla ei vielä ole, mutta voinhan toki kertoa jotain oleennaista.
Niinno suunnitelmahan minulla olisi.. tosin sekin kotona (mökkeilen nyt), että en voi sitäkään tähän latailla, pöh pöh.

Elikkäs. Tein hameesta yksinkertaisen perus kellohameen. Sain sen sillä tavoin laskeutumaan nätisti ja sain siihen tuota... liikkuvuutta, jos niin voi sanoa.
Alle tuli tyllikerros jonka ryp.. eikun poimutin. Opin, että nuo ovat kaksi eri asiaa. Rypytyksessä vaihdetaan alalangaksi kumilankaa ja poimutuksessa ommellaa harvat pistot/harsitaan rypytettävä alue ja vedetään. Ei niin lujaa kuitenkaan, että langat katkeavat, köhköh, niinkuin minulla. Ei se tosin kovinkaan paljon haitannut, kun vyötäröksi tuli ns. resori.
Rusetinkin lisäsin. Sen kanssa sainkin hetken leikkiä, ennen kuin sain itselleni mieluisan mallin. Voin laittaa jonkinmoista tutoriaalia siitä, jos jota kuta sattuu kiinnostamaan. Tai vaikka omaksi muistutukseksi.
Jos se ei ilmaannu tänne, niin teen tutoriaalin sivuilleni Chibi.nettiin. Käykää kurkkimassa sieltä n_n
Laitan tulemaan kuvaa tuosta valmiista hameesta, kunhan saan mieleiseni kuvan otettua.

Noniinoniin. Sitten seuraavaan projektiin.
Elikkäs vierailin Lappeenrannan Eurokankaassa tälläviikolla ja mukaan lähti (äidin pankkikortin voimin. On siitä jotain hyötyä, että lomilla on kuljetettava sitä häntä mukana kaupoissa..) valkoista puuvilla kangasta kauluspaitaan, mustaa kangasta liituraidoin liiviin (joka tulee siis paidan päälle), sekä punaista samettimaista kangasta mustin palloin, josta en ole aivan varma mitä teen. Hameen luultavimmin kuitenkin, ehkä samanlaisen kuin siitä vihreästä.
Nyt sitten kun pääsen ompelukoneen ääreen alan työstää sitä kauluspaitaa. Kaavat aion ottaa -enmuistamistä- Suuren Käsityön lehdestä, jossa työnä oli sinertävä pystyraitainen kauluspaita, jossa oli sellaiset rypytetyt nauhat etuosassa, mutta niitä nauhoja en ole omaani laittamassa. Hihoihin tulee tavallista pidemmät.. (vaatteen osa sanasto kateissa) halkiot? mansetit? Mitkä ne ovat 8'D En minä niistä manseteista(ko?) tee pitempiä, mutta tuota joo. Katsellaan sitä sitten, se mahtaakin olla ensimmäinen kaavoitus ongelma. No napit hihoissa tulee olemaan mustat huomaamattoman harmaan kuvioinnin kera ja itse varsinaiset napit tulevat olemaan perus valkoiset.
*linttaa yhden inisijän*
Noh, liivistä senverran, että en ole sen kummemmin edes suunnitellut sitä vielä, mutta laitan suunnittelua siitäkin myöhemmin.

Muutapa minulla ei ole kertoa vielä tänään.

Hyvää kesää nyt jokatapauksessa kaikille, kopioikaa alapuolella oleva kortti mikäli haluatte n_n

(toivottavasti se nyt näkyy animaationa.. Mikäli näin ei ole, kopioi se Chibi.netin etusivulta!)
MukavaakesaaChibilta.gif